Aware Pet Products is een nieuwe naam in de markt, maar heeft al decennia lange ervaring. Onze hoofd-productielocatie in Mexico bestaat namelijk al 26 jaar. De oprichter van Aware Pet Products wilde deze kennis en topkwaliteit ook in Nederland introduceren, daarom werd het merk in het leven geblazen. Samen zetten ze zich in om de markt te verbeteren op een breed, maatschappelijk vlak.

Duidelijkheid en transparantie

Het idee voor Aware Pet Products is ontstaan toen de Nederlandse oprichter een webbestelling ontving. Het product zat verstopt tussen verschillende lagen en vormen verpakkingsmateriaal wat volledig onnodig was. Het zette hem aan het denken. Uiteindelijk gaat het toch om het product en niet waar het in zit. Dit moest en zou anders kunnen!

In de markt van hondensnacks is er een groot gebrek aan openheid en transparantie. Het is nagenoeg onmogelijk om een product te kopen in een supermarkt of winkel waarbij direct duidelijk is wat het precies inhoudt. Zo staat er bijvoorbeeld vaak niet op de verpakking vermeld waar het product vandaan komt, of wat er precies in zit. Voor de menselijke consumptiemarkt is deze informatie verplicht, maar voor hondenproducten zijn die regels veel minder streng. Dit zorgt ervoor dat de schappen vol liggen met producten uit landen waar geen algemene wetten gelden ter bescherming van de dieren.

Een voorbeeld hiervan is China. Het merendeel van de producten uit supermarkten, tuincentra en dierenwinkels komt hier vandaan, terwijl de omstandigheden voor dieren daar afschuwelijk zijn. Zo worden er levende runderen van 12 tot 14 maanden van over de hele wereld verscheept naar China. Hier worden ze 6 maanden vetgemest in te kleine hokken en pas daarna geslacht. Vervolgens worden de producten verpakt en naar Nederland verscheept, zodat de bedrijven ze direct door kunnen zetten naar de verkooppunten. Met als gevolg dat er een hoop plastic, karton en overbodige lucht onze kant op komt.

Aware Pet Products vertelt met trots waar de producten vandaan komen én wat er precies in zit. Zo kun jij als consument een bewuste keuze maken. Hoe we dit precies doen, kun je verder lezen in onze werkwijze.

Het welzijn van vee als basis

Voor Aware Pet Products is de basis heel belangrijk. We kopen onze grondstoffen in van het slachtafval van free range runderen uit het hart van Mexico. Er is nog nooit een rund geslacht om aan ons te kunnen leveren en we weten zeker dat de runderen goed worden behandeld. In Mexico is namelijk ontzettend veel leerproductie. Een beschadigde huid is wel het laatste wat leermakers willen. Daarom krijgen de runderen veel ruimte en kunnen ze zich niet verwonden aan gaas of prikkeldraad. Ook worden ze nooit opgedreven met zwepen of prikstokken. Hierdoor heeft het land een hoge waardering als het gaat om welzijn van het vee. De dieren zijn zelfs door de wet beschermd! Dit in complete tegenstelling tot China, Vietnam of Thailand waar veel producten vandaan komen.