Bijzondere hondenverhalen

Maandelijks Hondenverhaal: Bear coat Shar-Pei Frommel

Bear coat Shar-Pei Frommel

Maandelijks Hondenverhaal: Bear coat Shar-Pei Frommel

Bij Aware Pet Products zijn we trots op meer dan alleen de hoogwaardige hondensnacks die we produceren. We hebben een passie voor honden en de band die ze delen met hun baasjes. Als onderdeel van deze passie hebben we de “Maandelijkse Hondenverhaal” blogserie gelanceerd om de ongelooflijke verhalen te delen van klanten die deel uitmaken van onze Aware Pet Products-familie. Deze maand hebben we het genoegen om het verhaal van Corrie te delen, met haar Bear coat Shar-Pei Frommel.

Het intrigerende verhaal van de bear coat Shar-Pei

Als je ooit het woord ‘Shar-Pei’ hebt gehoord, denk je waarschijnlijk aan die rimpelige, schattige honden met een karakteristiek uitdrukkingsvol gezicht. Deze maand hebben we het genoegen gehad om met Corrie te spreken over haar unieke hond Frommel, een 11-jarige bear coat Shar-Pei. Ja, je leest het goed, een bear coat Shar-Pei. Voor velen van ons bij Aware Pet Products was dit een nieuwe term, en daarom doken we dieper in dit fascinerende onderwerp.

Bij toeval een bear coat Shar-Pei

Corrie’s verhaal begon met een simpele Marktplaats-advertentie. “We waren aanvankelijk niet op zoek naar een specifiek ras, maar toen ik op Marktplaats een advertentie zag, waren we onmiddellijk gecharmeerd. Hoewel we bekend waren met de Shar-Pei, hadden we nog nooit gehoord van een bear coat Shar-Pei”.

Het kostte ze twee weken van intens overleg. “Elke keer als Peter, mijn man, thuis kwam, vroeg hij of ik al contact had opgenomen met de fokker voor een bezichtiging. Ik aarzelde steeds, aangezien we eigenlijk niet van plan waren een tweede hond in huis te halen. Uiteindelijk nam Peter het heft in handen en belde de fokker zelf”. Toen Corrie en haar man gingen kijken naar de bear coat Shar-Pei, ontdekten ze dat veel mensen terughoudend waren vanwege de bear coat vacht, een variëteit die niet erkend wordt door de rasvereniging. Het was voor hun liefde op het eerste gezicht.Maandelijks Hondenverhaal: Bear coat Shar-Pei Frommel

Opvoeding van een Shar-Pei

“We hadden al ervaring met koppige honden door onze chowchows, maar Frommel bleek intelligenter en sneller te leren”, zei Corrie. Frommel leerde in slechts een half uur een pootje geven! Maar deze schattige eigenschappen zijn slechts het topje van de ijsberg.

Shar-Peis zijn over het algemeen heel eenkennig en beschermend, en Frommel vormt daarop geen uitzondering. Hoewel ze niet terug blaft naar de buurhond honden, heeft ze een unieke manier om haar ongenoegen, maar stiekem ook enthousiasme, te tonen – ze piept namelijk terug met haar varkentjesspeeltje. En ze houdt van slapen! Als ochtendmens kun je dit wel vergeten, Frommel houdt er niet van om vroeg wakker te worden gemaakt.

Gezondheid van een Shar-Pei

Een ander cruciaal aspect van de zorg betreft hun voeding. Veel Shar-Peis, waaronder Frommel, hebben te kampen met allergieën, waardoor het van essentieel belang is om, in ieder geval bij Frommel, hypoallergeen voer zonder kip en granen te geven. “Daarnaast krijgen ze ook vaak huidproblemen door hun voeding”, merkte Corrie op.

Maar het grootste punt van zorg? Shar-Pei-fever. Dit is een potentieel levensbedreigende aandoening waarbij een Shar-Pei plotseling hoge koorts krijgt, wat kan leiden tot ernstige nierproblemen en zelfs de dood. Het is een aandoening die nauwlettend in de gaten moet worden gehouden en vereist gespecialiseerde diergeneeskundige zorg.

Advies over de aanschaf van een Shar-Pei

Corrie’s advies voor degenen die overwegen een Shar-Pei of een bear coat Shar-Pei te krijgen, is duidelijk: “Niet doen, de meeste hebben medische problemen.” Het lijkt misschien hard, maar ze benadrukt het belang van het begrijpen van de geschiedenis van het ras.

In de jaren ’70 stond de Shar-Pei op het punt van uitsterven, met slechts een paar overgebleven in China. Een Chinese-Amerikaan redde het ras door 70 honden naar Amerika te brengen en ermee te fokken. Hoewel dit het ras redde, zorgde de beperkte genenpool voor tal van gezondheidsproblemen die vandaag de dag nog steeds voortduren.

Dus, terwijl de bear coat Shar-Pei een opvallend en mooi ras is, is het belangrijk om volledig geïnformeerd te zijn voordat je de beslissing neemt om er een te adopteren. En voor diegenen die al het geluk hebben om een Shar-Pei te hebben, is een zorgvuldige en goed geïnformeerde verzorging de sleutel tot een gelukkig en gezond leven samen.

Frommel bear coat Shar-Pei

Onze maandelijkse hondenverhalen blijven inspireren, en we kijken uit naar de vele hondenverhalen die nog komen. Volg ons op Facebook of Instagram om als eerste op de hoogte te zijn van onze blogs! En vergeet niet om je harige vriend vandaag een extra knuffel en hondensnack te geven!

 

Shop nu de allerlekkerste verantwoorde snacks voor je hond!