Bijzondere hondenverhalen

Maandelijks Hondenverhaal: Border Collie Amy

Maandelijks Hondenverhaal: Border Collie Amy

Bij Aware Pet Products zijn we trots op meer dan alleen de hoogwaardige hondensnacks die we produceren. We hebben een passie voor honden en de band die ze delen met hun baasjes. Als onderdeel van deze passie hebben we de “Maandelijkse Hondenverhaal” blogserie gelanceerd om de ongelooflijke verhalen te delen van klanten die deel uitmaken van onze Aware Pet Products-familie.

Energiek en eigenwijs: Ontmoet Amy de Border Collie!

Deze maand hebben we het genoegen om het verhaal van Rozanne te delen, met haar Border Collie Amy.  Rozanne heeft een diepe passie en liefde voor honden, en na het overlijden van haar laatste hond, begon ze de zoektocht naar een nieuwe metgezel. Amy, een sprankelende Border Collie, kwam op een perfect moment in haar leven.

Na het verdrietige afscheid van hun laatste hond, begonnen Rozanne en haar ouders aan hun zoektocht naar een nieuwe pup. Ze waren specifiek op zoek naar een Border Collie, een ras bekend om zijn unieke karakter en energieke natuur, perfect voor iemand die een hond zoekt om avonturen mee te ondernemen.

De zoektocht naar een Border Collie77e1118d 06a9 438e 9781 b04a0e717e85

Het vinden van de perfecte Border Collie pup was geen makkelijke taak; zoektochten in de buurt, via Marktplaats, en in hun omgeving leverden weinig op. Tot hun geluk vonden ze uiteindelijk via Marktplaats een nestje met alleen maar teefjes. Bij de eerste ontmoeting was Amy, hoewel een beetje voorzichtig, de eerste die naar hen toe kwam, en Rozanne wist meteen dat Amy de juiste keuze was.

Toen Amy met 10 weken naar haar nieuwe huis kwam, was ze begrijpelijkerwijs nerveus. Ze gaf de voorkeur aan de veiligheid onder de tafel en dicht bij Rozanne, maar na een paar dagen begon ze zich aan te passen en de wereld om haar heen te ontdekken. “Amy had als pup echt de gekke 10 minuten, haar energielevel schoot soms met 200% omhoog, rennen, springen en spelen met al haar speeltjes!”

Training en socialisatie van een Border Collie

Rozanne koos ervoor om Amy niet naar een puppycursus te sturen. Met hun uitgebreide ervaring met honden, voelden ze zich zelfverzekerd genoeg om Amy zelf te socialiseren en te trainen, wat zorgde voor een sterkere band tussen hen. Amy is gekruisd met een showlijn en een werklijn en dat zie je goed terug. “Je kunt zien dat de showlijn in haar stroomt, met haar weelderige vacht en het verbluffende vermogen om een half uur op haar achterpoten te staan – een truc die we haar nooit hebben geleerd”! Amy’s intelligentie komt ook duidelijk naar voren; ze heeft een ongelooflijk vermogen om snel te leren en een enorme wens om te behagen. Haar slimheid reikt zo ver dat ze zelfs onderscheid kan maken tussen verschillende kleuren ballen.

Waakzaam en Loyaal

Bij het uitlaten is Amy altijd alert en houdt ze haar omgeving nauwlettend in de gaten. Ze loopt vaak vooruit maar stopt dan om te zorgen dat je nog steeds achter haar bent. Haar focus is zo intens; ze lijkt altijd alles in de gaten te houden. Ze is ook zeer toegewijd aan haar roedel. Ze vindt het niet leuk een van ons ’s avonds de deur uit gaat en is altijd alert op elk geluid in afwachting van onze terugkomst.

Amy’s instinct om te drijven is heel sterk. Zelfs als puppy rende ze achter fietsen aan en ging liggen wanneer ze andere honden zag, alsof ze instinctief probeerde de roedel bij elkaar te houden. Ze houdt ervan om heel dicht bij ons te zijn, het liefst op schoot of tegen ons aan, waarmee ze haar liefde en genegenheid toont.

Daarnaast is ze ook extreem gevoelig; een lichte verheffing van de stem is al genoeg om haar te laten onderwerpen. Amy, zoals velen van haar ras, is selectief in het kiezen van haar vrienden. Ze geeft de voorkeur aan de aanwezigheid van mensen die ze kent en selecteert zorgvuldig de honden waarmee ze omgaat, meestal degenen met een vergelijkbaar energieniveau.

 

Mentale Uitdagingen en Spelletjes5cb86d29 32c3 4d4b b1c6 780db3812778

Als Border Collie is Amy dol op spelletjes, vooral die waar ze haar neus kan gebruiken, zoals verstoppertje spelen met snoepjes. Ze heeft een behoefte aan mentale stimulatie en wordt graag uitgedaagd. Ze is zeker geen hond voor een appartement; haar energie moet op de juiste manier gekanaliseerd worden, niet alleen door fysieke activiteiten maar ook door mentale uitdagingen. Te veel prikkels kunnen haar echter overweldigen, maar met de juiste hoeveelheid beweging en mentale stimulatie kan ze ook heel rustig zijn.

Amy’s intelligentie blijkt ook uit haar vermogen om spellen en bepaalde woorden te begrijpen. “Het spellen van woorden zoals “bal” in een poging haar te misleiden, werkt niet; ze heeft het snel door. Ze reageert zelfs op gespelde zinnen”.

Ondanks haar drang om te drijven, heeft Amy een verrassende angst voor schapen en koeien, waarschijnlijk vanwege hun reacties op haar. Amy, zoals veel Border Collies, gedijt op routine en patronen. “Eenmaal aangeleerd dat je in de lente elke zondag met haar gaat fietsen, verwacht ze dit gedrag ook in de winter. Het breken van deze routine kan leiden tot frustratie en ongewenst gedrag”.

Aandachtspunten voor toekomstige eigenaren van een Border Collie

Het hebben van een Border Collie als Amy vereist begrip en toewijding aan hun energieke en mentaal stimulerende behoeften. Ze kunnen niet van 9 tot 5 alleen thuis worden gelaten zonder voldoende activiteit en stimulatie. Toekomstige eigenaren moeten zich bewust zijn van de behoefte aan consistente routine, fysieke activiteit en mentale uitdagingen, en zich realiseren dat een Border Collie geen typische hond is.

 

Onze maandelijkse hondenverhalen blijven inspireren, en we kijken uit naar de vele hondenverhalen die nog komen. Volg ons op Facebook of Instagram om als eerste op de hoogte te zijn van onze blogs! En vergeet niet om je harige vriend vandaag een extra knuffel en hondensnack te geven!

 

Shop nu de allerlekkerste verantwoorde snacks voor je hond!