Bijzondere hondenverhalen

Maandelijks hondenverhaal: Rhodesian Ridgeback Django Flaming Foss

Rhodesian Ridgeback Django

Maandelijks hondenverhaal: Rhodesian Ridgeback Django Flaming Foss

Aware Pet Products draait om meer dan alleen de productie van premium hondensnacks. Onze ware passie ligt bij honden en de bijzondere band die zij vormen met hun eigenaren. Die passie heeft ons geïnspireerd tot het starten van de blogserie “Maandelijkse Hondenverhaal”. Elk huisdier en elke eigenaar heeft een verhaal dat het waard is om verteld te worden. In deze editie van ons maandelijkse hondenverhaal hebben we het genoegen gehad om te praten met Britt, de trotse eigenaresse van Django Flaming Foss, een Rhodesian Ridgeback die op 12 april 4 jaar oud wordt. Britt deelde met ons haar ervaringen en avonturen met Django.419452943 989384275863515 7659169732117740187 n

Waarom een Rhodesian Ridgeback?

Britt en haar partner Maikel zochten specifiek naar een Rhodesian Ridgeback vanwege hun gespierde, atletische bouw, zowel bij teven als reuen. “We hadden een voorkeur voor een reu vanwege het bredere hoofd, de mooie kaken en een gespierde nek,” legt Britt uit.

Hoe verliep de zoektocht naar een Rhodesian Ridgeback?

“Onze zoektocht naar de perfecte Rhodesian Ridgeback nam zo’n twee jaar in beslag,” vertelt Britt. “Mijn partner en ik hebben meerdere fokkers bezocht om te vergelijken en ons te verdiepen in het ras. Uiteindelijk leidde onze reis ons naar Ruinen, waar we ons hart verloren aan dit prachtige ras.”

Britt vervolgt: “Elke hond heeft natuurlijk zijn eigen unieke karakter, maar de Ridgeback springt er echt uit door zijn zelfstandigheid, moed, intelligentie en eigenzinnigheid. Wat ons opviel is hoe gehecht deze honden kunnen zijn aan hun gezinsleden, soms zelfs specifiek aan één persoon in het bijzonder. Hun aanhankelijkheid is echt ontroerend.”

Ze benadrukt de bijzondere eigenschappen van de Ridgeback: “Het is fascinerend hoe dit ras uitblinkt in zelfstandigheid, terwijl ze tegelijkertijd zo’n diepe band kunnen vormen met hun mensen. Deze eigenschappen maakten onze zoektocht de moeite waard en bevestigden dat we de juiste keuze hadden gemaakt toen we voor een Rhodesian Ridgeback kozen.”431214697 343136728721062 3903866091844805646 n

Django’s karakter en training

Zoals eerder vermeld, heeft elk ras zijn unieke persoonlijkheid, en Django is geen uitzondering. Zijn bijzondere band met Britt is duidelijk; hij is enorm aanhankelijk en onderdanig naar haar. Maar ook naar Maikel toont hij grote gehoorzaamheid. Hun samenwerking tijdens canicross, waarbij Maikel en Django als een team functioneren, is indrukwekkend. Britt merkt op hoe mooi het is om te zien dat Maikel actief en met ervaring consequent leiding geeft aan Django.

Vanaf het moment dat Django een pup was, heeft Britt hem getraind, waarbij ze ontdekte hoe snel een Rhodesian Ridgeback kan leren. Django reageert enthousiast op prikkels en is bereid alles te doen, van basiscommando’s zoals zitten, liggen, en poot geven, tot meer geavanceerde trucs zoals ‘bewaken door de benen’, ‘voet’, ‘turn’, ‘twist’, en ‘leave it’. Ze merkt op dat een commando zoals ‘HIER’, vooral effectief is wanneer je iets heel aantrekkelijks hebt, zoals een biefstuk of een snack van Aware, en grapt over het uitdaging van Django’s enthousiasme, waarbij soms een lange lijn nodig is om hem in toom te houden.

Django staat ook bekend als ‘lieffie’, een bijnaam die past bij zijn overgevoelige karakter en aanhankelijke houding. “Zijn zeurende blik neemt je vanzelf mee in de bijnaam,” lacht Britt.

Advies aan toekomstige eigenaren van een Rhodesian Ridgeback

“Django is onze eerste hond samen, en we zijn trots op hoe we hem hebben opgevoed,” zegt Britt. Ze adviseert toekomstige Ridgeback-eigenaren om goed onderzoek te doen naar het ras en te overwegen hoeveel tijd ze kunnen besteden. “Ridgebacks zijn graag in gezelschap en hebben veel beweging nodig. Als je aan deze behoeften kunt voldoen, zal de band tussen jou en je Ridgeback prachtig zijn.”

431186465 778717280492096 8531172050635369365 n

Onze maandelijkse hondenverhalen blijven inspireren, en we kijken uit naar de vele hondenverhalen die nog komen. Volg ons op Facebook of Instagram om als eerste op de hoogte te zijn van onze blogs! En vergeet niet om je harige vriend vandaag een extra knuffel en hondensnack te geven!

Shop nu de allerlekkerste verantwoorde snacks voor je hond!