Bijzondere hondenverhalen

Hondenverhaal oude Labrador Jop

Oude labrador Jop

Hondenverhaal: oude Labrador Jop

Bij Aware Pet Products is het niet alleen onze taak om de beste hondensnacks te ontwikkelen, maar we koesteren ook een diepe passie voor de harige viervoeters en hun verhalen. Daarom hebben we de “Maandelijkse Hondenverhaal” blogserie gelanceerd, waarin we de boeiende verhalen van onze klanten en hun honden delen.

Voor de aflevering van deze maand hebben we gesproken met Harm, de eigenaar van Jop, een 13,5 jaar oude Labrador. Jop was de eerste labrador in Harm’s leven, en hij heeft sindsdien een bijzondere plek in zijn hart.

Een Labrador Trio Penotti!

Harm vertelt: “Jop was onze eerste Labrador. We woonden toen nog in Groningen op een boerderij en wilden een hond die een lief en trouw karakter had. Maar we wilden geen hond met lang haar – niet erg praktisch op een boerderij. Hoe we precies bij Jop zijn uitgekomen weet ik niet meer, maar hij kwam uit Friesland. De dochter van mijn inmiddels overleden vrouw was met ons mee naar het nestje. Jop kroop op haar schoot, was heel vrolijk en viel later in slaap. We waren meteen verkocht.”

Na Jop verwelkomden Harm en zijn gezin nog twee Labradors in hun leven – Diesel, een bruine Labrador, en later Guus, een Labrador met een gele vacht. “De jongens samen waren een opvallend trio. We noemden ze gekscherend ons ‘Trio Penotti’,” lacht Harm.

Toen ze van Groningen naar een boerderij in Lettele verhuisden, konden de honden genieten van rennen in de omliggende bossen – een paradijs voor elke Labrador!

En toen bleef alleen de oude labrador overOude labrador Jop

de oude labrador Jop is de enige nog die van het trio is overgebleven. Na een aantal jaar op de boerderij in Lettele te hebben gewoond besloten Harm en zijn vrouw te gaan verhuizen van de mooie landelijke ligging naar een herenpand in Deventer.

Terwijl Harm’s familie genoten van hun nieuwe woning in Deventer, moesten ze een moeilijke beslissing nemen. “Het herenhuis was veel kleiner dan de boerderijen waar we eerder woonden en vanwege de ziekte van mijn vrouw, waren drie honden in huis eigenlijk te veel,” legt Harm uit.

Zo werd de levendige Guus opgenomen door hun dochter, die altijd al dikke maatjes met hem was geweest. Guus, met zijn energieke karakter en koninklijke manieren, was een unieke hond. Harm grinnikt: “Waar Diesel zo in de sloot sprong, liep Guus er met een grote boog omheen. Hij was heel voorzichtig met plassen en modder.” Later kwam Guus bij een gezin terecht dat al een gele labrador had. “Ze behandelden hem bijna koninklijk, dus we zijn blij dat we hem een ‘gouden mandje’ konden geven.”

Diesel, de hond die niet bang was voor een duik in de sloot, vond ook een nieuw thuis bij de schoonmaker van Harm. “Ze hadden een heel bijzondere band en zijn echt een team samen. We zijn blij dat we ook Diesel een nieuw ‘gouden mandje’ hebben kunnen geven.”

Jop, de oudste van het stel, bleef bij Harm. Jop, altijd de rustige en makkelijke hond, paste perfect in hun nieuwe huis. “Jop was al wat ouder en heeft altijd een ongelofelijk lief, rustig karakter gehad. Hij was de perfecte hond voor ons in die tijd.”

Ook een oude labrador gaat nog op avontuur

 

Oude labrador Jop

In zijn nieuwe thuis in Deventer leeft de oude labrador Jop nu harmonieus samen met twee katten. “Een van de katten is heel aanhankelijk en geeft hem regelmatig kopjes,” vertelt Harm. De andere kat, een vrouwtje, had kittens. “Jop wilde gewoon even hallo zeggen, maar de moederpoes was daar niet van gediend. Ze hebben toen even flink ruzie gemaakt.” Sindsdien tolereren ze elkaar, maar zijn ze geen dikke vrienden meer.

Als je dacht dat een oude labrador alleen maar slaapt heb je het mis, Jop’s dagen zijn vol avontuur. Elke dag gaat hij met Harm mee naar de winkel, waar hij geniet van zijn middagdutjes en klanten begroet. “Er zijn mensen die speciaal langskomen om Jop even te aaien. Hij heeft echt zijn eigen fanclub,” lacht Harm. Jop zoekt ook graag de gezelligheid op bij de buren, die een terrasje hebben. “Hij ligt graag bij de mensen voor wat extra aandacht en geniet in het zonnetje. Zelfs de pakketbezorgers letten op of Jop op straat ligt voordat ze zomaar de straat inrijden.”

Als een oudere hond heeft Jop wel wat ouderdomskwaaltjes. “Hij loopt minder goed en heeft veel last van stijve poten,” legt Harm uit. Gelukkig heeft de oude labrador medicijnen gekregen die helpen met zijn spieren, en Harm merkt op dat hij al weer wat vlotter loopt.

En als het gaat om lekkernijen, heeft Jop zijn favorieten. “Hij krijgt regelmatig de heerlijke Munchy Bones of de Paw & Pantry sticks van Aware. Ondanks zijn oudere gebit kan hij deze gemakkelijk opeten en hij smult er altijd enorm van!”

Wil je ook elke maand een nieuw hondenverhaal lezen? Volg ons dan op Facebook of Instagram om als eerste op de hoogte te zijn van onze blogs!

 

Oude labrador Jop