Bijzondere hondenverhalen

Beagle Bowie

Beagle Bowie

Maandelijks hondenverhaal: Beagle Bowie

Aware Pet Products draait om meer dan alleen de productie van premium hondensnacks. Onze ware passie ligt bij honden en de bijzondere band die zij vormen met hun eigenaren. Die passie heeft ons geïnspireerd tot het starten van de blogserie “Maandelijkse Hondenverhaal”. Elk huisdier en elke eigenaar heeft een verhaal dat het waard is om verteld te worden. In deze editie van ons maandelijkse hondenverhaal hebben we het genoegen gehad om te praten met Ellen over haar eigenwijze Beagle, Bowie.

De zoektocht naar de perfecte Beagle puppy

Ellen’s reis om Bowie te vinden begon met een duidelijke wens voor een hond die bij haar levensstijl zou passen. Na veel onderzoek naar verschillende rassen viel haar keuze op de Beagle vanwege hun vriendelijke aard en middelgrote gestalte. “Ik wilde een actieve hond die graag buiten is, maar die ook van gezelschap houdt,” legt Ellen uit.

Via een bevriende fokker in Zeeland, die bekend stond om zijn ethisch fokken van Beagles, kwam Ellen in contact met een nestje dat net beschikbaar was gekomen. “De fokker nodigde ons uit om het nestje te komen bekijken. Het was liefde op het eerste gezicht toen we de kleine Bowie zagen,” herinnert Ellen zich. Bowie was een van de zes pups, opvallend door zijn nieuwsgierigheid en speelsheid. Zijn vrolijke gedrag en scherpe blik maakten hem onmiddellijk onweerstaanbaar voor Ellen.

Eerste dagen thuis van Beagle pup Bowie

Toen Bowie eenmaal thuis was, begon het avontuur pas echt. Als een typische Beagle puppy was hij vol energie en klaar om de wereld te verkennen. “De eerste dagen waren gevuld met veel speeltijd en kennismaking met zijn nieuwe thuis,” zegt Ellen. Het aanpassingsvermogen van Bowie hielp hem snel te wennen aan zijn nieuwe omgeving.

Training en eigenwijsheid

Training was een essentieel onderdeel van Bowie’s eerste maanden. Beagles staan bekend om hun soms koppige karakter, wat Ellen al snel leerde tijdens de puppytraining. “Het trainen van een Beagle vereist geduld en een positieve aanpak. Bowie was soms eigenwijs, maar hij reageerde goed op beloningen, vooral als deze eetbaar waren,” lacht Ellen.

Karakter en levensstijl van een Beagle

Beagle bowie sneeuw

Bowie’s dagen zijn gevuld met activiteiten die passen bij zijn levendige karakter. “Hij houdt ervan om zijn neus overal in te steken. Als we niet oppassen, kan hij zo achter een interessante geur aan gaan!” vertelt Ellen. Om zijn energie in goede banen te leiden, zorgt ze voor dagelijkse lange wandelingen en veel speeltijd.

Bowie heeft een paar bijzondere voorliefdes die hem onderscheiden. “Hij houdt ongelofelijk veel van sneeuw,” vertelt Ellen enthousiast. “Elke keer als het sneeuwt, is hij niet binnen te houden. Hij springt en rolt door de sneeuw alsof het de beste dag van zijn leven is.” Deze liefde voor sneeuw zorgt voor vrolijke winterdagen vol speelplezier.

Een andere favoriete bezigheid van Bowie is het spelen met takken. Groot of klein, als het een tak is, zal Bowie het vinden en er trots mee paraderen. “Het maakt niet uit waar we zijn, als hij een tak vindt, is hij de rest van de wandeling bezet,” zegt Ellen lachend.

Zijn dieet is ook aangepast aan zijn voorkeuren en behoeften. “Bowie is geen fan van droogvoer, maar hij is dol op natvoer, vooral met kip,” zegt Ellen. Ze zorgt ervoor dat zijn maaltijden gevarieerd en voedzaam zijn, wat helpt om hem gezond en gelukkig te houden.

Naast zijn liefde voor sneeuw en takken, is Bowie ook getalenteerd in het uitvoeren van kunstjes. “Hij kan ‘poot’ geven en rollen op commando,” deelt Ellen. “Hij vindt het heerlijk om kunstjes te doen, vooral omdat hij weet dat er daarna altijd een lekker hapje volgt.” Deze trucjes maken Bowie niet alleen een genot om naar te kijken, maar versterken ook zijn band met Ellen en haar familie.

Bowie’s affiniteit met kinderen maakt hem nog specialer. Hij is uiterst geduldig en zachtaardig, wat hem een geliefde metgezel maakt voor jonge bezoekers. “Kinderen zijn gek op hem, en hij op hen. Het is prachtig om te zien hoe teder hij omgaat met kinderen, en hoe ze samen spelen,” zegt Ellen.

Advies voor toekomstige Beagle-eigenaren

Voor toekomstige Beagle-eigenaren heeft Ellen waardevol advies. “Zorg dat je je Beagle zowel fysiek als mentaal voldoende uitdaagt,” benadrukt ze. “En onthoud, een goed omheinde tuin is essentieel. Beagles kunnen ware Houdini’s zijn als het gaat om ontsnappen!” Ze adviseert verder om vroeg te starten met socialisatie en training om een sterke basis te leggen voor goed gedrag.

Bowie

Onze maandelijkse hondenverhalen blijven inspireren, en we kijken uit naar de vele hondenverhalen die nog komen. Volg ons op Facebook of Instagram om als eerste op de hoogte te zijn van onze blogs! En vergeet niet om je harige vriend vandaag een extra knuffel en hondensnack te geven!

Shop nu de allerlekkerste verantwoorde snacks voor je hond!