Bijzondere hondenverhalen

Hondenverhaal Labrador puppy Mishka

Labrador puppy Mishka

Hondenverhaal: Labrador puppy Mishka

Sinds kort is Mishka een ambassadeur geworden van onze gezonde hondensnacks. Laten we eens met het baasje praten en ontdekken hoe deze schattige zwarte Labrador puppy dagelijks geniet van heerlijke snacks die zijn baasjes hem geven.

Hun eerste hond; een Labrador puppy!

Dorien en haar vriend woonden in een appartement in Leiden centrum. Omdat Dorien is opgegroeid met honden, wilde ze altijd al graag zelf een hond hebben. Het appartement en de ligging in het centrum waren echter niet ideaal voor een hond. Dus nadat ze waren verhuisd naar een grotere woning met een mooie tuin, was het eindelijk tijd voor een hond!

Ze hebben verschillende rassen overwogen en zijn ook naar het asiel geweest om naar honden te kijken. Maar dat bleek toch wat onhandig te zijn. Als eerste hond samen dachten ze niet dat ze al genoeg kennis hadden om een asielhond,

WhatsApp Image 2023 05 22 at 13.41.29

die vaak een rugzakje heeft, een gouden mandje te kunnen bieden. Dorien vertelt: “We waren toen aan het kijken naar een Labrador puppy; via via zagen we op Facebook een bekende die een nestje had. Na de bevalling gingen we kijken en waren we meteen verliefd.”

Toen de Labrador puppy’s geboren waren, zijn ze gaan kijken. “We wilden graag een zwarte Labradorpup, en toen we Mishka zagen, waren we verkocht,” legt Dorien uit. De puppy was rustiger dan de rest van het nestje en kroop meteen bij Dorien op schoot om in slaap te vallen. “Dit moet hem worden.”

Mishka was 7,5 weken oud toen ze hem gingen ophalen, net voor het Paasweekend op een vrijdag. De eerste nacht was even wennen. Hij moest vaak naar buiten en was onrustig. Maar al snel ging het veel beter.

WhatsApp Image 2023 05 22 at 13.37.13

De eerste maanden

Mishka is nu 14 weken oud en gaat al naar ‘school’; puppycursus bij hondenschool “De Hondentaal”, waar ze de hondensnacks van Aware Pet Products aanbevelen voor het overmatig bijten en kauwen. “Hij heeft de neiging om overal op te kauwen. Gelukkig gaat het nu iets beter en luistert hij al veel beter”.

“Hij groeit als een speer en weegt bijna 13 kilo. Mishka doet graag zijn eigen ding. Soms eet hij de snacks gezellig bij ons op, maar soms zoekt hij ook een rustig momentje voor zichzelf. Hij is erg speels, lief en knuffelbaar”. Mishka vindt alles en iedereen leuk; hij is echt een vrolijke hond. Hij wil altijd iedereen begroeten. Hoewel hij soms dingen spannend vindt, is hij altijd nieuwsgierig en wil hij alles onderzoeken en ontdekken.WhatsApp Image 2023 05 22 at 13.37.12

“Bovendien kan Mishka echt grappige gezichtsuitdrukkingen trekken. Hij zorgt zeker voor de nodige lachmomenten”.

Labradors staan erom bekend vatbaar te zijn voor overgewicht en het eten van alles wat los en vast zit. Daarom zorgen we ervoor dat Mishka gezonde voeding en snacks krijgt. Vanaf de fokker heeft hij altijd Carocroc Puppy Large gekregen, wat hij nu nog steeds eet. Op dit moment is zijn favoriete snack de runderluchtpijp met slokdarm omwikkeld, en ook de vleestrainers tijdens de hondencursus vindt hij heerlijk.

Hij heeft al enkele basiscommando’s onder de knie, zoals zitten, liggen, hier komen en pootje geven. We oefenen ook met het commando “wacht”. Over het algemeen luistert hij beter wanneer hij los loopt dan aan de riem. Onlangs waren we in een weiland met koeien, en dat vond hij ontzettend interessant. Hij speelt graag met andere honden en wordt al iets rustiger naarmate hij ouder wordt. Onlangs zijn we voor het eerst naar het strand geweest, maar de branding vond hij nog erg spannend.

Mishka heeft een bijzondere interesse in slakken; hij vindt ze overal en probeert ze op te eten. We moeten goed opletten dat hij geen slakken naar binnen werkt.

Tips voor toekomstige baasjes van Labrador puppy’s

“Hoewel we ons goed hadden voorbereid, hadden we het bijten van een puppy een beetje onderschat”. Soms bijt Mishka iets harder, maar ze blijven volhouden en oefenen om hem dit af te leren.  Dorien heeft een aantal tips voorWhatsApp Image 2023 05 22 at 13.41.29 1 toekomstige hondenbezitters van een Labrador puppy:

Wees voorbereid op de liefde voor water: Labrador puppy’s en Labradors in het algemeen zijn echte zwemmers en hebben vaak een sterke affiniteit met water. Houd er rekening mee dat je pup waarschijnlijk altijd de neiging zal hebben om in water te springen, zoals Mishka die telkens de sloot in probeert te gaan. “We hebben een badje besteld, zodat die in de zomer lekker erin kan spelen”.

En de laatste tip: Neem zeker een hond! “Het is echt geweldig om een hond te hebben. Ze tonen altijd blijdschap als je thuiskomt, zelfs als je maar even weg bent geweest. Die onvoorwaardelijke liefde en blijdschap zijn echt hartverwarmend”.

Ben je benieuwd naar hoe het met Mishka gaat en hoe hij groeit? Volg ‘m dan op Instagram!

WhatsApp Image 2023 05 22 at 17.10.28