Hondenwelzijn

De leukste losloopgebieden voor honden

Losloopgebieden voor honden Drunense Duinen

De leukste losloopgebieden voor honden

Met het voorjaar in volle gang is het tijd om eropuit te gaan met onze geliefde viervoeters. En om je te helpen de leukste losloopgebieden voor honden te ontdekken waar je hond vrij kan rennen en jij kunt genieten van een heerlijke wandeling, hebben we voor jou de beste opties op een rijtje gezet. We spraken met Nicole van DoggyDating, een app en community voor hondenbezitters die ook de beste losloopgebieden voor honden weergeeft.

DoggyDating

Nicole vertelde ons hoe het idee voor DoggyDating is ontstaan. “Het begon allemaal met een ergernis die nog niet was opgelost. Ik liep met onze puppy in het park en er waren geen andere hondenbezitters te bekennen. Ik had behoefte aan een app waar ik met andere baasjes kon afspreken.” In 2014 werd de app gelanceerd en aanvankelijk was DoggyDating bedoeld voor doggy dates; mensen die via de app met elkaar in contact kwamen om samen met hun honden af te spreken en gezellig te wandelen. Later werden ook de losloopgebieden voor honden toegevoegd aan de community. En ten slotte werden de DoggyAlerts geïntroduceerd. Ben je je hond kwijt of heb je juist een hond gevonden Mocht je hond ooit wegrennen, dan kun je via de app direct de exacte locatie doorgeven. Maar hoe herken je de hond? Is hij benaderbaar? Dit kun je allemaal bij de Alert aangeven. Andere gebruikers kunnen dan meldingen maken met de exacte locatie, waardoor je snel hulp kunt krijgen.

Volgend jaar viert DoggyDating zijn 10-jarig bestaan en het heeft inmiddels een grote impact op het leven van hondenbezitters. Sommige mensen plannen zelfs hun weekenden rondom de doggy dates, puur omdat hun honden er zoveel plezier aan beleven. Het is echt een hechte community geworden. Dankzij deze app ontmoeten mensen elkaar weer en delen ze hun liefde voor honden.

Dankzij DoggyDating kunnen hondenbezitters niet alleen genieten van mooie wandelingen in losloopgebieden voor honden, maar hebben ze ook een waardevol netwerk van mede-hondenliefhebbers om zich heen. Het is meer dan alleen een app; het is een community die mensen samenbrengt en ervoor zorgt dat honden en hun baasjes volop kunnen genieten van elkaars gezelschap.

De mooiste losloopgebieden voor honden:

Maar laten we teruggaan naar de losloopgebieden voor honden, want de mooiste plekken zijn allemaal te vinden in de DoggyDating app of op de website. We vroegen Nicole naar haar favorieten:

Eén van haar favoriete losloopgebieden voor honden is Landgoed Groeneveld, een romantisch, 18e-eeuws park in Engelse landschapsstijl waar je heerlijk kunt wandelen. Honden (maximaal 3 per begeleider) mogen het hele jaar door loslopen en kunnen zelfs zwemmen in de vijvers. Het gebied biedt goede parkeergelegenheid en heeft ook horecavoorzieningen.

Losloopgebied voor honden Landgoed Groeneveld

 

Een andere aanrader is ‘t Harde, een van de grootste omheinde losloopgebieden voor honden van Nederland. Dit uitgestrekte speel- en uitrenveld (ongeveer 300 x 300 meter) ligt tussen Blaricum en Bijvanck. Honden kunnen hier het hele jaar veilig rennen, spelen en ravotten. Het is perfect voor honden die de neiging hebben om weg te rennen of voor jonge honden die nog moeten leren om los te lopen. ‘t Harde is erg populair en er zijn veel andere honden om mee te spelen.

 't Harde losloopgebied voor honden

Het Flevopark in Amsterdam-Oost, tussen de Indische Buurt en het Nieuwe Diep, is een prachtig en ruig stadspark. Amsterdammers prijzen het park vanwege de rust, de mooie natuur en de vele dieren die er leven. Honden mogen hier tussen 1 oktober en 1 mei overal loslopen. Na 1 mei moeten honden in het zuidelijke deel van het park aangelijnd zijn, maar in het noordelijke deel is nog steeds een losloopgebied. Bovendien is er in het noordelijke deel een hondenstrand met schoon zwemwater waar honden kunnen genieten.

Losloopgebied voor honden Flevopark

 

Een absoluut hoogtepunt is Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, het grootste stuifzandencomplex van Europa. Dit gebied ligt tussen Tilburg, Waalwijk en ‘s-Hertogenbosch. Bij de parkeerplaats van Café-Restaurant De Roestelberg begint een 3,5 km lange loslooproute. In het grote losloopgebied voor honden kunnen de viervoeters naar hartenlust rennen en spelen in de duinen, uitgebreid snuffelen langs de wandelroute door de bossen en halverwege de route is er een groot ven waar ze kunnen zwemmen. Het losloopgebied voor honden is zo uitgestrekt dat het is opgedeeld in 4 delen.

Losloopgebied voor honden Drunense Duinen

 

Benieuwd naar alle losloopgebieden voor honden of eentje die bij jou in de buurt is? Ontdek ze allemaal hier. Ga samen met iemand anders wandelen via de DoggyDating app of bekijk de agenda voor georganiseerde wandelingen. De populairste dag om met de hond te wandelen is zondag, maar als je het liever wat rustiger wilt, kun je ook op andere dagen gaan. En hier is nog een laatste tip: vergeet niet om een lekkere hondensnack mee te nemen als afsluiting van een mooie dag, om je viervoeter extra te verwennen!