Bijzondere hondenverhalen

Maandelijks Hondenverhaal: Rhodesian Ridgebacks Zhara en Storm

Rhodesian Ridgebacks Zhara en Storm

Bij Aware Pet Products zijn we trots op meer dan alleen de hoogwaardige hondensnacks die we produceren. We hebben een passie voor honden en de band die ze delen met hun baasjes. Als onderdeel van deze passie hebben we de “Maandelijkse Hondenverhaal” blogserie gelanceerd om de ongelooflijke verhalen te delen van klanten die deel uitmaken van onze Aware Pet Products-familie. Deze maand hadden we het plezier om te praten met Kimshana, een trotse eigenaar van twee prachtige Rhodesian Ridgebacks.

Op zoek naar de perfecte Rhodesian Ridgeback puppy400093788 718067556486292 8920577999771270314 n

Kimshana’s liefde voor honden is diepgeworteld; ze groeide op tussen de Dobermanns. Haar partner, die niet bekend was met het houden van honden en liever geen Dobermann wilde vanwege hun intense karakter, vond samen met haar de perfecte middenweg: een Rhodesian Ridgeback. Deze levendige en sportieve honden sloten perfect aan bij hun levensstijl.

In 2016 begon hun zoektocht naar de ideale Rhodesian Ridgeback. Ze bezochten meerdere fokkers, waarbij ze soms stuiten op terughoudendheid van fokkers om pups te verkopen aan mensen met een fulltime baan. Uiteindelijk vonden ze een fokker waarbij het direct klikte. Vanaf drie weken na de geboorte van de pups waren ze betrokken; ze bezochten wekelijks de fokker om te helpen met voeren, ontwormen, en meer. Dit gaf hen ook de kans om de persoonlijkheden van de pups te leren kennen. Ze kregen zelfs de eerste keus in beide nestjes, wat ze als een groot voorrecht beschouwden. Bij het eerste nest kozen ze voor een teefje, vaak iets rustiger van aard.

 

Shop nu de allerlekkerste verantwoorde snacks voor je hond!

 

Een tweede Rhodesian Ridgeback puppy

Twee jaar later breidde hun hondenfamilie uit met Storm, een Rhodesian Ridgeback reu. Interessant genoeg komen Zhara en Storm van dezelfde fokker en delen ze dezelfde bloedlijn; de vader van Zhara is de grootvader van Storm. Vanwege deze nauwe verwantschap is fokken met hen niet toegestaan.

“Toen we Storm erbij kregen brak hij binnen 24 uur bij ons thuis al z’n pootje”. Tijdens het spelen met Zhara ging zij per ongeluk op zijn poot staan, wat resulteerde in een gebroken scheenbeen. Voor de behandeling van Storm’s breuk wendden ze zich tot een gespecialiseerde kliniek in Utrecht. Nu, als volwassen hond, ondervindt hij geen hinder meer van deze oude breuk, hoewel hij tijdens het wandelen extra aandacht besteedt aan hoe hij zijn achterpoot neerzet.

De herstelperiode van Storm was een uitdaging. “Hij moest acht weken lang strikte benchrust houden, wat invloed had op zijn eerste socialisatieperiode”. De fokker bood geweldige steun door een hondenbuggy uit te lenen voor het vervoer van Storm. Om hem toch te socialiseren, bezochten Kimshana en haar partner regelmatig de dierentuin. Dit hielp Storm en maar ook Zhara te wennen aan drukke omgevingen, andere dieren, en vooral kinderen. Ondanks dat Kimshana en haar partner zelf geen kinderen hebben, was het belangrijk dat de honden vertrouwd raakten met kinderen uit hun familiekring. “Storm’s beperkte mobiliteit maakte socialisatie lastig, maar hij heeft een speciale band met kinderen ontwikkeld”. Hij toont wel uitdagend gedrag naar andere honden, vooral mannetjes, trekt aan de lijn en blaft naar andere honden.385536975 332276456090621 6089505499093553512 n

Opvoeding van een Rhodesian Ridgeback puppy

Beide Rhodesian Ridgeback puppy’s hebben genoten van trainingen. Met Zhara hebben ze zich verdiept in behendigheid en speuren. “Met Storm doen we ook aan canicross, maar Zhara is hier te lui voor; zij ligt het liefst op de bank.”

“Doordeweeks zijn we vaak druk met werk, maar dan verblijven Zhara en Storm comfortabel in hun verwarmde hok in de tuin”. Ze hebben daar volop ruimte – 10 vierkante meter binnen en 45 vierkante meter buiten – en kunnen naar believen in en uit lopen.

400177269 723246316351338 6309857284670516382 n

Het ruime binnenverblijf van Rhodesian Ridgebacks Zhara en Storm

“Natuurlijk zijn ze binnen als we thuis of slechts kort weg zijn”. De honden worden vier keer per dag uitgelaten worden: ‘s ochtends, tussen de middag, voor het avondeten en voor het slapen gaan. “Storm, die barst van de energie, gaat zelfs na het eten nog een keer extra uit met mijn partner. Soms wordt hij wel vijf tot zes keer per dag uitgelaten”.

“Als we het zelf wat drukker hebben, springt mijn schoonmoeder bij. Ze komt langs om de honden extra uit te laten op ons erf en brengt wat tijd met hen door. Mijn schoonmoeder speelt een belangrijke rol in het leven van onze honden; ze zijn dol op haar!”

Op de maandagen organiseren ze vaak een hondendate met de buurman. Samen met zijn Goldador Puck maken ze dan heerlijke wandelingen in de uiterwaarden vlakbij hun huis. Wat betreft hun persoonlijkheden: Zhara is juist heel rustig en wat eenkenniger, vooral naar Kimshana toe. “Ze gaat wel met mijn schoonmoeder mee, maar het liefst blijft ze bij mij”. Storm daarentegen is heel makkelijk en vindt alles prima, maar hij is ook extreem aanhankelijk en actief is, een ware energiebom.

Shop nu de allerlekkerste verantwoorde snacks voor je hond!

 

Het karakter van een Rhodesian Ridgeback

Rhodesian Ridgebacks zijn niet de grootste fans van regen; tijdens een regenachtige wandeling zijn ze meestal binnen vijf minuten klaar. Zodra de temperatuur daalt, waarderen ze een warm dekentje waar ze graag onder kruipen.

354463228 378323134537760 2323917572962715544 n

Ze zijn dol op warmte en liggen vaak voor de kachel. “Ook zijn ze behoorlijk waakzaam, wat wij juist op prijs stellen gezien ons grote terrein. Ze laten zeker van zich horen als er onbekende mensen aankomen!”.

Rhodesian Ridgebacks zijn verder echte lieverds, maar kunnen ook behoorlijk onhandig zijn. “In hun enthousiasme rennen ze soms tegen je aan, waardoor je omvergeblazen wordt”. Ze denken er niet echt bij na en kunnen onbedoeld wat lomp overkomen. Ze zitten vol energie en hebben veel beweging nodig.

Qua snacks hebben ze duidelijke voorkeuren. Ze zijn dol op kaas en pannenkoeken, maar hun favorieten zijn de snacks van Aware. Ze zijn vooral liefhebber van de munchy en runderhuid plakken met long of uier. Ze hebben een voorkeur voor de snellere snacks, zoals munchy, en zijn iets minder enthousiast over de hardere snacks die meer kauwwerk vereisen.

Tips voor toekomstige eigenaren van een Rhodesian Ridgeback puppy

Afsluitend deelt Kimshana enkele waardevolle tips voor toekomstige of huidige Rhodesian Ridgeback puppy -eigenaren. Ze benadrukte het belang van het vinden van een fokker waar je een goede klik mee hebt. “Zorg dat je veel tijd besteed aan het kijken naar het karakter,” adviseert ze, om de juiste match te vinden en latere verrassingen te vermijden.

Daarnaast waarschuwt ze ook voor de omgang tussen pups en volwassen honden. “Pups hebben fragiele botjes, dus het is belangrijk om voorzichtig te zijn en een veilige omgeving te creëren, vooral tijdens het spelen,” zegt ze.

Wat betreft de financiële aspecten van het hebben van een hond, kiest Kimshana ervoor om geen hondenverzekering af te sluiten, maar in plaats daarvan zet ze elke maand geld opzij. Dit zorgt voor een financiële buffer voor onvoorziene omstandigheden of gezondheidsproblemen van de hond.

“Tot slot, zoek voor een goed pension voor als je op vakantie gaat, dat bekend is met je ras.” Ze benadrukt ook het belang van een langetermijnvisie: “Een hond is niet voor twee jaar, maar voor zijn hele leven, dus denk ook goed na over de toekomst van je gezinssituatie.”

 

387477913 720902869568929 15390216395641498 n

Kimshana met Rhodesian Ridgebacks Zhara en Storm

Onze maandelijkse hondenverhalen blijven inspireren, en we kijken uit naar de vele hondenverhalen die nog komen. Volg ons op Facebook of Instagram om als eerste op de hoogte te zijn van onze blogs! En vergeet niet om je harige vriend vandaag een extra knuffel en hondensnack te geven!

Shop nu de allerlekkerste verantwoorde snacks voor je hond!