Voeding

Kerstdiner voor honden

Kerstdiner voor honden

Kerstdiner voor honden

Kerst is de tijd van samenzijn, warmte, en natuurlijk heerlijk eten. Terwijl wij ons voorbereiden op een feestelijke maaltijd, is het geen verrassing dat onze trouwe viervoeters ook graag deel uitmaken van deze gezelligheid. Met de geur van het kerstdiner in de lucht en de hele familie thuis, is het perfecte moment aangebroken om ook onze honden op een speciale manier bij deze feestelijkheden te betrekken.

De voorbereiding bij een kerstdiner voor honden

Het kerstdiner voor honden vraagt om wat extra aandacht, vooral als het gaat om veiligheid. Veel traditionele kerstgerechten zijn niet geschikt voor honden. Zorg ervoor dat je weet welke ingredi√ęnten veilig zijn voor je hond en vermijd gevaarlijke voedingsmiddelen.

Een goede basis voor een hondenvriendelijk kerstdiner begint bij gezonde ingredi√ęnten. Denk aan mager vlees zoals kalkoen of kip, zonder bot en zonder kruiden. Voeg wat gekookte groenten toe zoals wortels of sperziebonen, die zowel gezond als lekker zijn voor je hond.

Gezonde prote√Įnebronnen

 • Gekookte Kalkoen: Een klassieker tijdens de kerst. Serveer je hond mager kalkoenvlees zonder botten en zonder kruiden. Kalkoen is rijk aan eiwitten en laag in vet, waardoor het een uitstekende keuze is voor het kerstdiner voor honden.
 • Gestoomde Kip: Net als kalkoen is kip een geweldige bron van magere eiwitten. Zorg ervoor dat de kip volledig gaar is en vrij van kruiden en botten.

Hondvriendelijke groenten

 • Wortelen en Sperziebonen: Deze groenten zijn veilig en gezond voor honden. Kook ze tot ze zacht zijn, maar nog steeds een beetje knapperig. Ze zijn rijk aan vezels en vitamines.
 • Pompoen: Gekookte of gepureerde pompoen (zonder toegevoegde suikers of specerijen) is een uitstekende bron van vezels en kan helpen bij de spijsvertering.

Koolhydraatbronnen

 • Zoete Aardappel: Gekookte of gebakken zoete aardappel (zonder kruiden of boter) is een heerlijke en voedzame toevoeging aan het kerstdiner voor honden.
 • Bruine Rijst: Een kleine hoeveelheid gekookte bruine rijst kan dienen als een goede bron van complexe koolhydraten.

Feestelijke recepten voor het kerstdiner voor hondenKerstdiner voor honden

 1. Kerstkalkoen en Groenten Stoofpotje
  • Kook stukjes kalkoenborst zonder bot en zonder kruiden.
  • Meng de gekookte kalkoen met gestoomde wortelen en sperziebonen.
  • Voeg een beetje gekookte bruine rijst toe voor de koolhydraten.
  • Serveer het stoofpotje op kamertemperatuur.
 2. Zoete Aardappel en Kip Mash
  • Kook zoete aardappel en kipfilet zonder botten en kruiden.
  • Pureer de ingredi√ęnten samen tot een zachte mash.
  • Laat het afkoelen voordat je het aan je hond serveert.
 3. Pompoen en Havermout Koekjes
  • Meng pure pompoen met havermout en een beetje pindakaas (zonder xylitol).
  • Vorm kleine koekjes en bak ze in de oven tot ze goudbruin zijn.
  • Laat ze afkoelen voordat je ze als traktatie aanbiedt.

Speciale traktaties maken

Het is kerst, dus waarom zou je je hond niet trakteren op iets speciaals? Maak eenvoudige hondenkoekjes met havermout, pindakaas (zonder xylitol) en een beetje banaan. Deze lekkernijen zijn niet alleen heerlijk, maar ook een gezonde snack voor je hond. Heb je geen tijd om ook nog speciale traktaties te maken? Geen probleem! Bij Aware Pet Products hebben we heerlijke kerstpakketten op maat. Deze zijn speciaal afgestemd op de behoeften van jouw viervoeter, rekening houdend met leeftijd, gewicht en ras. Onze pakketten zijn er in klein en groot formaat, perfect voor elke hond.

 

We hopen dat deze idee√ęn en recepten je inspireren om een onvergetelijk kerstdiner voor honden te bereiden. Vergeet niet, de feestdagen gaan over het delen van liefde en vreugde met al onze dierbaren, inclusief onze trouwe viervoetige vrienden. We wensen je fijne feestdagen toe en hopen dat zowel jij als je hond genieten van een heerlijk kerstdiner. Vrolijk Kerstfeest!

dreamstime m 81027235

Blijf op de hoogte!

Wil je ook elke maand een nieuwe blog lezen? Volg ons dan op¬†Facebook¬†of¬†Instagram om als eerste op de hoogte te zijn van onze blogs! Wil je meedoen met onze rubriek “Maandelijkse bijzondere hondenverhalen“? Neem dan contact met ons op!

Shop nu de allerlekkerste verantwoorde snacks voor je hond!