Bijzondere hondenverhalen

Maandelijks hondenverhaal: De Amerikaanse Akita Kuma

Amerikaanse Akita Kuma

Maandelijks hondenverhaal: De Amerikaanse Akita Kuma 

Bij Aware Pet Products zijn we trots op meer dan alleen de hoogwaardige hondensnacks die we produceren. We hebben een passie voor honden en de band die ze delen met hun baasjes. Als onderdeel van deze passie hebben we de “Maandelijkse Hondenverhaal” blogserie gelanceerd om de ongelooflijke verhalen te delen van klanten die deel uitmaken van onze Aware Pet Products-familie. Deze maand richten we de schijnwerpers op Arjan en zijn Amerikaanse Akita, Kuma.

Op zoek naar de perfecte pupAmerikaanse Akita Kuma

In 2021 begonnen Arjan en zijn vriendin hun zoektocht naar de perfecte viervoetige vriend. Hun hart lag bij Poolhonden, maar ze vielen uiteindelijk voor de charme van de Amerikaanse Akita, een groter en unieker ras dan de standaard Akita.

De ontmoeting met de Amerikaanse Akita Kuma:

Kuma’s avontuur begon in Boxtel, waar Arjan en zijn vriendin hem als pup ontmoetten. Van de twee overgebleven Amerikaanse Akita pups in het nest was Kuma de meest ondeugende, een nieuwsgierige pup die meteen speels en liefdevol was. Zijn speelsheid en ondeugendheid maakten dat ze direct voor hem vielen.

Shop nu de allerlekkerste verantwoorde snacks voor je hond!

Opvoeding en karakter van een Amerikaanse Akita:

Met eerdere ervaring in het opvoeden van een Husky wist Arjan dat het opvoeden van een Amerikaanse Akita een uitdaging zou zijn. Kuma bleek een snel lerende pup, die ondanks zijn aanhankelijkheid en joelen om aandacht, al snel zindelijk was en minder afhankelijk werd. “We hebben geen puppytraining gedaan, want ik heb wel ervaring met moeilijkere rassen” vertelt Arjan. Hij geeft wel aan dat de opvoeding van Kuma streng was, een licht trekje aan de riem werkt bij een Amerikaanse Akita niet. “Kuma is erg gefocust, dus je moet hem soms wel wat hardhandig vastpakken bij z’n nekvel om hem uit die focus te halen”. Ondanks dat de opvoeding streng was, was deze ook heel liefdevol, resulterend in een vriendelijke, rustige hond die goed overweg kan met zowel mensen als andere honden, hoewel hij soms dominant kan zijn tegenover andere dominante honden. kuma

Leven met een Amerikaanse Akita:

Kuma is nu 2,5 jaar oud en een integraal deel van Arjan’s leven. Hij is gewend aan reizen, gaat graag mee naar terrasjes en is altijd klaar voor een avontuur. Zijn sociale vaardigheden zijn versterkt door hem van jongs af aan overal mee naartoe te nemen. “Met een paar maanden oud gingen we al met hem op vakantie naar Oostenrijk, dit vond die geweldig!”. Sindsdien kan Kuma makkelijk mee naar terrasjes of restaurants. “Hij gaat rustig bij de tafel zitten of liggen en kijkt een beetje om zich heen, maar hij negeert verder de andere mensen en honden, dus dat gaat heel erg goed”.

Kuma’s persoonlijkheid:

Kuma is eigenwijs maar slim, en kiest zelf wanneer hij wil meewerken. Zijn eetgewoonten zijn typisch voor het ras; “Hij kan dagenlang weigeren te eten, maar dan ineens weer normaal eten zonder enig probleem”. Hij is nu hij ouder wordt ook wat minder op zichzelf en komt inmiddels graag knuffelen na een wandeling.

Verzorging van een Amerikaanse Akita:

Wat betreft verzorging is Kuma onderhoudsvriendelijk met zijn donsvacht, die tweemaal per jaar in de rui gaat. Hij is een nette hond, die zijn behoeften bij voorkeur buitenshuis doet en altijd schoon en verzorgd blijft. “Heel soms heeft die een ongelukje in de tuin, dan begraaft die zelfs z’n plasje”.

Shop nu de allerlekkerste verantwoorde snacks voor je hond!

Kunstjes en voeding:

aa653671 f7fd 4762 a695 45ed38e51f63

Kuma kent verschillende commando’s en trucs, waaronder deuren openen zonder dat dit hem aangeleerd is. “Als hij de tuin in wil of vanuit de tuin weer naar binnen, dan opent hij zelf de achterdeur”. Hij eet hypoallergene brokken voor energie en gezondheid, en krijgt af en toe snacks, maar nooit menseneten. “Dit hebben we expres nooit gedaan, zo bedeld hij nooit en dit is voor zijn gezondheid ook gewoon beter”.

Tips voor toekomstige eigenaren van een Amerikaanse Akita

Arjan benadrukt dat potentiële eigenaren stevig in hun schoenen moeten staan. Amerikaanse Akita’s zijn liefdevolle en trouwe honden, maar ze vereisen een consequente opvoeding en veel geduld.

Amerikaanse Akita

Onze maandelijkse hondenverhalen blijven inspireren, en we kijken uit naar de vele hondenverhalen die nog komen. Volg ons op Facebook of Instagram om als eerste op de hoogte te zijn van onze blogs! En vergeet niet om je harige vriend vandaag een extra knuffel en hondensnack te geven!

Shop nu de allerlekkerste verantwoorde snacks voor je hond!