Bijzondere hondenverhalen

Maandelijks Hondenverhaal: Het Hartverwarmende Verhaal van hondenoppas Annet

Deze maand hebben we het genoegen om het verhaal van Annet te delen, een toegewijde hondenoppas met een bijzonder verhaal.

Bij Aware Pet Products zijn we trots op meer dan alleen de hoogwaardige hondensnacks die we produceren. We hebben een passie voor honden en de band die ze delen met hun baasjes. Als onderdeel van deze passie hebben we de “Maandelijkse Hondenverhaal” blogserie gelanceerd om de ongelooflijke verhalen te delen van klanten die deel uitmaken van onze Aware Pet Products-familie.

Voordat Annet als hondenoppas begon

Černý en Zlatý hondenoppas Annet

Zlatý en Černý

Deze maand hebben we het genoegen om het verhaal van Annet te delen, een toegewijde hondenoppas met een bijzonder verhaal. Annet was vroeger niet altijd zo gek op honden. Als kind was ze doodsbang voor honden, een angst die ze had geërfd van haar vader. Het duurde niet lang voordat dit allemaal zou veranderen dankzij haar echtgenoot Jan, een levenslange hondenliefhebber die de vreugde van het hebben van een hond miste. Toen Annet en Jan naar Tsjechië verhuisden, besloten ze naar een nestje te kijken. “Ik was meteen verliefd vanaf de eerste minuut, alle angst was meteen weg”, herinnert Annet zich. En zo werden de Labrador broertjes Černý en Zlatý, vernoemd naar de Tsjechische woorden voor ‘zwart’ en ‘goud’ onderdeel van hun familie. Annet en Jan kozen ervoor om meteen met hun twee nieuwe pups naar de hondenschool te gaan, een beslissing die hen hielp om twee fantastische honden groot te brengen. Vanaf het allereerste begin waren Černý en Zlatý meer dan alleen huisdieren voor hen, ze waren familieleden die overal mee naartoe gingen, van hotels tot familiebezoeken.

Het begin als hondenoppas

Hun tijd met Černý en Zlatý was echter eindig. Hun geliefde Zlatý leefde tot de respectabele leeftijd van 12,5 jaar, terwijl de zwarte Labrador het nog een jaar langer volhield.

WhatsApp Image 2023 07 18 at 15.03.07

Juul en Puck

Na het verlies van hun geliefde Labradors, Černý en Zlatý, besloten Annet en Jan geen nieuwe honden meer te nemen. Ze verlieten hun thuis in Tsjechië in 2019 en vestigden zich in Deventer, Nederland. Het huis was mooi, maar het voelde leeg zonder het geluid van hondenpoten op de vloer. Het duurde niet lang voordat de wens om weer een hond in hun leven te hebben zich opnieuw aandiende. Annet vond een oplossing in de vorm van OOPOEH – een website die ‘opa’s en oma’s’ koppelt aan huisdieren die een hondenpas nodig hebben. De enige voorwaarde is dat de oppassers 55 jaar of ouder moeten zijn, een criterium waaraan Annet en Jan voldeden. Annet en Jan meldden zich aan als vrijwillige hondenoppassers. Het duurde niet lang voordat ze Juul tegenkwamen, een bruine Labrador die slechts 400 meter van hun huis woonde. Na een kennismakingswandeling was het duidelijk dat Juul een perfecte match was. Vanaf dat moment werd elke woensdag ‘Juul-dag’ – een dag waarop Annet en Jan voor de vrolijke hond zorgden en hem aan het eind van de middag weer thuisbrachten.

 

Na hun succes met Juul begonnen andere huisdiereigenaren op te merken hoe geweldig hondenoppassers Annet en Jan waren. Niet lang daarna kwam Puck erbij, een kruising tussen een Australische herder en een Friese Stabij. Net als Juul kreeg ook Puck een vaste dag in de week waarop hij doorbracht bij zijn liefhebbende oppas-oma en -opa. Puck’s eigenaresse was zo dankbaar voor de zorg die Annet en Jan aan haar hond gaven dat ze hen vaak kleine geschenken zoals bloemen gaf. Na een tijdje besloten Annet en Jan een nieuwe richting in te slaan met hun hondenoppasavonturen. Hoewel ze aanvankelijk via OOPOEH werkten, stopten ze met het platform om een meer flexibele aanpak te volgen. Ze begonnen een bescheiden vergoeding van €10 per dag te vragen, vooral omdat sommige honden hele weekenden, of zelfs langer, bij hen verbleven.

Zelfstandige hondenoppas

WhatsApp Image 2023 07 18 at 15.01.01

Moosje en Luna in Noordwijk

Annet doet nu geen vaste dagen meer, maar zorgt voor honden op incidentele basis. Dit betekent echter niet dat haar liefde voor honden en het wandelen dat daarmee gepaard gaat is verminderd. “Als er een tijdje geen hond is geweest, merk ik dat ik het wandelen echt mis”, zegt ze. Wandelen met honden leidt niet alleen tot leuke ontmoetingen met andere buurtbewoners, maar heeft ook geleid tot nieuwe vriendschappen. Annet en Jan zijn nu bekend in hun buurt als betrouwbare hondenoppassers, waardoor soms zelfs mensen aan de deur komen met het verzoek om op hun hond te passen. Annet beschrijft het grote voordeel van hun huidige situatie: “We zitten nergens aan vast. Soms hebben we een hondje een dag, een week, of zelfs twee weken. Het is altijd zo gezellig; maar dit is het beste van twee werelden.” Het werkgebied van Annet en Jan is inmiddels uitgebreid tot buiten Deventer. Via een oude collega zijn ze nu ook actief als huis- en huisdieroppassers in Noordwijk, waar ze op zowel honden als katten passen. Het is als een vakantie voor hen, en ze zijn zelfs al geboekt voor volgend jaar.

 

Als advies voor anderen die overwegen hondenoppas te worden, zegt Annet: “Probeer het eens uit. De gezelligheid van een hond en het wandelen… Je ontmoet veel mensen en leert je buurt beter kennen. Je hebt de lusten maar niet de lasten. En het is vrijheid blijheid.” Bij Aware Pet Products bewonderen we Annet’s toewijding aan en liefde voor de honden die ze oppast. Haar verhaal is een prachtige illustratie van hoe je van honden kunt genieten en tegelijkertijd een zinvolle impact kunt hebben op de buurt. Onze maandelijkse hondenverhalen blijven inspireren, en we kijken uit naar de vele hondenverhalen die nog komen. Volg ons op Facebook of Instagram om als eerste op de hoogte te zijn van onze blogs! En vergeet niet om je harige vriend vandaag een extra knuffel en hondensnack te geven!

 

Shop nu de allerlekkerste verantwoorde snacks voor je hond!