Geschiedenis en filosofie

Aware Pet Products is een nieuwe naam in de markt (sinds 2020), maar heeft al decennia lange ervaring. Onze hoofd-productielocatie in Mexico bestaat namelijk al 26 jaar. We vertellen je graag meer over onze geschiedenis en filosofie.

Duidelijkheid en transparantie

In de markt van hondensnacks is er een groot gebrek aan openheid en transparantie. Het is nagenoeg onmogelijk om een product te kopen in een supermarkt of winkel waarbij direct duidelijk is wat het precies inhoudt. Zo staat er bijvoorbeeld vaak niet op de verpakking vermeld waar het product vandaan komt, of wat er precies in zit. Voor de menselijke consumptiemarkt is deze informatie verplicht, maar voor hondenproducten zijn die regels veel minder streng. Dit zorgt ervoor dat de schappen vol liggen met producten uit landen waar geen algemene wetten gelden ter bescherming van de dieren.

Aware Pet Products vertelt met trots de geschiedenis en filosofie, waar de producten vandaan komen én wat er precies in zit. Zo kun jij als consument een bewuste keuze maken. Hoe we dit precies doen, kun je verder lezen in onze werkwijze.

Het welzijn van vee als basis

Voor Aware Pet Products is de basis heel belangrijk. We kopen onze grondstoffen in van het slachtafval van runderen uit het hart van Mexico. Er is nog nooit een rund geslacht om aan ons te kunnen leveren en we weten zeker dat de runderen goed worden behandeld. In Mexico is namelijk ontzettend veel leerproductie. Een beschadigde huid is wel het laatste wat leermakers willen. Daarom krijgen de runderen veel ruimte en kunnen ze zich niet verwonden aan gaas of prikkeldraad. Ook worden ze nooit opgedreven met zwepen of prikstokken. Hierdoor heeft het land een hoge waardering als het gaat om welzijn van het vee. De dieren zijn zelfs door de wet beschermd!