Bijzondere hondenverhalen

Kooiker x Friese Stabij mix Yinthe

Kooiker x Friese Stabij mix

Maandelijkse Hondenverhaal: Renate en haar viervoeter Yinthe, een Kooiker x Friese Stabij mix.

Bij Aware Pet Products gaat de trots verder dan enkel de premium hondensnacks die we maken. Onze diepgewortelde passie voor honden en de unieke connectie die ze hebben met hun eigenaren is wat ons drijft. In lijn met deze passie, zijn we gestart met onze “Maandelijkse Hondenverhaal” blogserie. Elk huisdier heeft zijn eigen unieke verhaal, en vandaag delen we het verhaal van Renate en haar viervoeter Yinthe, een 6-jarige Kooiker x Friese Stabij mix.

Hebben jullie naar een specifiek ras gezocht?

Renate vertelt: “Onze Border Collie x Schotse Collie, Noa, was in januari overleden op ruim 15-jarige leeftijd. Samen met mijn man hadden we besloten om geen hond meer aan te schaffen. Echter kwam onze jongste dochter met het idee dat het wel leuk zou zijn als we allebei een hondje uit hetzelfde nest zouden nemen. Daar sloeg de twijfel toe. Mijn man zei: ‘Ga maar mee om te kijken en als het hondje met de bruine stipjes boven de oogjes er nog is en het is een teefje, neem haar dan maar mee.’ Zo is Abe (reu) bij onze dochter komen wonen en Yinthe mocht bij ons haar gouden mandje vullen.”

Hoe zijn jullie bij de kooiker x Friese stabij mix uitgekomen?

“Zoals bovengenoemd kwam mijn dochter met een marktplaats-advertentie waarop een groot nest met deze leuke kruising aangeboden werd,” legt Renate uit. “Dit was het enige hondje met bruine vlekjes boven haar oogjes en een beetje bruin aan haar toet.”20240201 160439

Is het jullie eerste hond?

“Yinthe is onze derde hond. Haar voorgangsters waren onze Schotse Collie Kim en kruising Collie Noa. Nu dus weer een kruising, alleen dan een kooiker x Friese stabij mix.”

Hoe ging de opvoeding?

Renate lacht: “Zo goed als de opvoeding bij onze Collies was verlopen, zo moeizaam ging het bij Yinthe. Tot aan haar vierde jaar deed ze precies waar ze zelf zin in had. We konden op de kop gaan staan en gekke kunstjes uithalen, maar deze dame had een eigen wil van heb ik jou daar. Maar ze gaf ons ook een hele ton vol liefde. Toch hebben we wel eens gedacht: ‘Waar zijn we aan begonnen?’ Yinthe is een vrolijke, enthousiaste, levendige, liefdevolle hond en daarbij een kleine veelvraat. Ze heeft een goede neus voor eten en haar liefde is onuitputtelijk. Ze heeft er een gave voor om te laten weten wanneer het wat minder gaat qua gezondheid bij mij. In zulke periodes sleept ze me erdoorheen met haar liefde. We zouden haar voor geen goud meer willen missen.”

Hebben jullie een puppycursus gedaan?

“Samen met broer Abe is Yinthe naar de puppycursus geweest, waar ze het heel goed deed. Maar spelen met broer Abe was uiteraard veel leuker dan netjes de kunstjes doen die van haar verwacht werden. Soms was het best een uitdaging, maar met goed resultaat geslaagd.”

Welke kunstjes kan jullie kooiker x Friese stabij mix?

Renate somt op: “Zelf de deuren openmaken, eten stelen en spelen met onze poes Lyam.”Kooiker x Friese Stabij mix

Wat zijn de bijzondere karaktereigenschappen of eigenaardigheden van een kooiker x Friese stabij mix?

“Yinthe heeft last van verlatingsangst, al gaat dat al een heel stuk beter. Ze gaat graag mee op vakantie, zit in een mandje achter op de fiets ondanks haar middelgrote formaat. In een fietskar achter de fiets vindt deze dame helemaal niets.”

Wat eet jullie viervoeter graag?

“Yinthe krijgt twee keer per dag 100 gram Zalm.”

Heeft jullie viervoeter een speciale hondensnack die favoriet is?

“Yinthe lust alle soorten snacks, maar krijgt dit alleen als ze even alleen met de poes thuis moet blijven. Dit helpt haar om even alleen te blijven en dat werkt heel goed. Verder krijgt ze van mijn zus en schoonmoeder wat lekkers als zij op visite komen. Dat weet ze dan ook precies. Wij geven Yinthe eigenlijk alleen wat extra als we op vakantie zijn.”

Hebben jullie een leuke anekdote?

“Yinthe is ons lieve kleine ondeugende hondenkind, we noemen haar ook geregeld Yinthekind.”

Hebben jullie tips voor toekomstige hondeneigenaren van een kooiker x Friese stabij mix?

Renate geeft waardevolle adviezen: “Geef je hond veel liefde, heb geduld en steek er de nodige energie in om je hond op te voeden. Daarvoor terug ontvang je heel veel liefde en trouw. Je hond zal, wat je ook uitspookt, je onvoorwaardelijk liefhebben en is blij wanneer je er bent en aandacht aan hem of haar besteedt.”

Kooiker x Friese Stabij mix

Het verhaal van Renate en Yinthe laat zien hoe bijzonder de band tussen mens en hond kan zijn, en waarom we bij Aware Pet Products zo gepassioneerd zijn over wat we doen. Stay tuned voor meer hartverwarmende verhalen in onze “Maandelijkse Hondenverhaal” blogserie!

Volg ons op Facebook of Instagram om als eerste op de hoogte te zijn van onze blogs! En vergeet niet om je harige vriend vandaag een extra knuffel en hondensnack te geven!

Shop nu de allerlekkerste verantwoorde snacks voor je hond!